با وجود اینکه هنوز بسیاری از کتابخوانها [ی حرفهای] ترجیح میدهند از کتاب چاپی برای مطالعه استفاده کنند ولی شمار کتابخوانهایی که بهتدریج از کتاب الکترونیک به عنوان مکمل یا منبع اصلی مطالعه استفاده میکنند کم نیست. فارغ از نوآوریهای جالبتوجه در زمینهی کتابخوانهایی همانند Kindle کمپانی آمازون، امکان و قابلیت نرمافزاری ساده، کارآمد و در دسترس مطالعهی کتاب با فرمت ePub از نظر بسیاری از کتابخوانها دور مانده است؛ بر اساس تجربهی مستقیم ما، شاهد بودهایم که بسیاری از افرادی که به صورت حرفهای به دنبال کتابهای زبان اصلی برای مطالعه روی کامپیوتر، تبلت و موبایل خود هستند با فرمت ePub آشنایی درستی ندارند.
مطالعهی راحت با انتخاب فرمت حرفهای ePub و نرمافزار کتابخوان الکترونیک مناسب
پر واضح است که لمس کتاب بهصورت فیزیکی و بوی خوش کاغذ تجربهای لذتبخش و بیمانند است که همچنان در بین کتابخوانهای حرفهای در سراسر دنیا هواداران بسیاری دارد. البته، وقتی یکی از دغدغههای کتابخوان سهولت مطالعهی کتاب تحت هر شرایطی باشد اینجاست که نیاز به استفاده از کتاب الکترونیک حس میشود. با توجه به ویژگیهای مناسب کتابهای الکترونیک با فرمت ePub نگرانی ضعیف شدن بینایی و خستگی چشم بر اثر نگاه مستقیم به صفحهی نمایش تا حد بسیار زیاد و قابلتوجهی کاسته میشود.
کتاب الکترونیک با فرمت ePub این قابلیت را به خواننده میدهد تا بتواند رنگ زمینه، نوع فونت و سایز فونت را برای مطالعهی کتاب خود انتخاب کنند. همچنین خواننده این امکان را دارد که روی نوشته یادداشت بنویسد، جملهای را هایلایت کند و یا صفحه یا صفحاتی از کتاب را بوکمارک کند. خوشبختانه نرمافزارهای کتابخوان الکترونیکی رایگان بسیاری وجود دارد که از فرمت PDF و ePub پشتیبانی میکنند. این کتابخوانهای الکترونیک قابل نصب روی انواع موبایلهای اندرویدی، آیفون، لپتاپهای ویندوزی و مکبوک است.